Marian Kokkeler lichaamsgerichte therapie Lent Nijmegen

Wie ben ik

 

Mijn achtergrond

Toen ik me een jaar of vijftien geleden wat vastgeroest ging voelen in werk en gezin en merkte dat ik vaak zuchtend door het leven ging, ben ik op zoek gegaan naar antwoorden op de verschillende levensvragen die op dat moment in mij opkwamen. Tijdens mijn zoektocht heb ik kennis gemaakt met verschillende methodes die bewustwording bevorderen waardoor ik als persoon kon groeien.

De weg die ik heb afgelegd, heeft mij geleerd dat werkelijk in contact zijn, zowel met mijzelf als met anderen, veel voldoening en meer diepgang aan mijn leven geeft. Door het beoefenen van lichaamswerk heb ik leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam waardoor ik beter in staat ben te voelen wat goed voor mij is en wat niet. 
Deze ervaringen hebben mij doen besluiten de opleiding lichaamsgeoriënteerde psychotherapie (Energetic Integration) te gaan volgen bij het instituut Bodymindopleidingen. In juni 2006 ben ik gecertificeerd. Regelmatig volg ik na- en bijscholingen.

Sinds oktober 2010 ben ik gecertificeerd  Somatic Experiencing Practitioner. 

Mijn visie

Lijden verzachten door toe te laten

Ik help mijn cliënten ervaren dat alle lijden ontstaat door het verzet ertegen. Het lijden verzacht vanzelf wanneer je het verzet opgeeft en toelaat wat er is. Door pijnlijke emoties als angst, verdriet en boosheid helemaal te ervaren en te omarmen, kan de pijn verzachten en hij laat zich ten slotte vanzelf los. Loslaten is niet actief.

Bij dat proces begeleid ik mensen op een lichaamsgerichte manier, dus met lichamelijke sensaties als ingang. Dat doe ik stap voor stap en altijd vanuit de veiligheid van het nu. 

Overtuigingen bewust maken

Als het leven je tegenwerkt, ligt daar vaak een overtuiging aan ten grondslag. Daarom help ik mensen om de onderliggende overtuiging helder te krijgen en die belemmerende overtuigingen om te zetten in bekrachtigende. Meestal gebeurt dat al vanzelf wanneer de overtuiging in het bewustzijn is gekomen.  

Mindfulness

Door in het nu te leven en stap voor stap te gaan, pak je vanzelf op het juiste moment op wat nodig is. Nadenken hoeft in veel gevallen niet, daarmee beland je in oude patronen en overtuigingen die vaak niet eens van jouzelf zijn, maar die je ‘tijdens de rit’ hebt opgedaan bij eerdere generaties of opvoeders. 

De zin van het leven is de zin die je er zelf aan geeft

Het leven geeft je de ervaring, jij maakt bewust of onbewust de keuze wat je ermee doet. Laat je je leiden door je gedachten, verzet, emoties, oordelen en slachtofferschap,  of durf je de keuze te maken om de pijn recht aan te kijken? 

Inzichten delen 

Ik weet het niet beter dan anderen. Ik zet wat ik heb geleerd en ervaren, in om mensen te ondersteunen. Mensen maken zichzelf beter.